Krush Bikes

Krush Bikes

Krush carbon MTB - XT afmontage - Kushi carbon wielen | Krush Bikes & Kushi Components

Uit liefde voor de carbon racefiets, carbon mountainbike en voor high end carbon fietsonderdelen is Krush Bikes ontstaan. Krush Bikes is gespecialiseerd in de verkoop van betaalbare carbon mountainbikes en racefietsen.

Een carbon racefiets of MTB van Krush is een droomfiets voor elke wielrenner of mountainbiker die het uiterlijk en de kwaliteit van zijn of haar fiets belangrijk vindt, maar daarbij bewust nadenkt over de prijs die hiervoor betaald moet worden.

We leveren niet alleen complete racefietsen en mountainbikes, maar ook losse frames waarmee een eigen fiets samengesteld kan worden. Krush frames worden geheel opgebouwd met carbon fietsonderdelen. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van de producten van ons eigen merk Kushi. Onze werkplaats is gevestigd in Diever, aan de rand van het prachtige Drents-Friese Woud.

In overleg is het tevens mogelijk om je eigen custom fiets samen te stellen.

Betaalbaar voor elke fietser 

Krush Bikes richt zich met carbon mountainbikes en racefietsen op een brede doelgroep, van recreant tot wedstrijdrijder. Tijdens de zoektocht van Krush Bikes naar de ultieme racefiets, mountainbike en fietsonderdelen, is Krush Bikes de vraag vanuit de consument opgevallen naar betrouwbare en betaalbare carbon fietsen en fietsonderdelen, die niet onder doen in kwaliteit. Krush Bikes heeft daarom besloten zich op dit aspect te richten en iets met deze vraag te gaan doen.

Wij zijn van mening dat kwaliteit niet altijd duur hoeft te zijn!

Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding 

Alle Krush medewerkers zijn zelf fietsers en fietsliefhebbers en hebben jarenlang ervaring opgedaan in de fietsbranche. Deze kennis en ervaring heeft ervoor gezorgd dat we in staat zijn om Krush racefietsen en MTB’s samen te stellen die niet alleen een geweldig uiterlijk hebben, maar ook een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Dit tezamen met de goede prijs vormt een gouden combinatie! Al onze producten leveren wij, zoals het hoort, met de beste service en met 2 jaar garantie.

Custom mountainbike of racefiets 

Wil je jouw MTB of racefiets net wat anders dan anders? Bij Krush Bikes is het mogelijk om een custom MTB of racefiets samen te stellen. Daarbij proberen we het uiterlijk en de afmontage van de fietsen zoveel mogelijk aan te passen aan de wensen van de gebruiker. Krush Bikes kunnen onder andere worden opgebouwd met de onderdelen van Shimano, Fox en Rockshox en kunnen in overleg naar eigen wens afgemonteerd worden. We maken bij de opbouw van onze fietsen standaard gebruik van Kushi wielsets. Mocht de voorkeur uitgaan naar een ander merk dan is dit bespreekbaar.

Stel zelf je MTB samen 

Welke MTB moet je kopen? Zit je droomfiets er iedere keer net niet tussen? Naast de mountainbikes die we standaard samenstellen is het mogelijk om je eigen wensen kenbaar te maken en je eigen MTB samen te stellen. Er zijn diverse keuzemogelijkheden:

  • 29er of 27,5” mountainbike; voor beide opties zijn frames verkrijgbaar.
  • Starre of verende voorvork; we kunnen Krush mountainbikes leveren met een starre carbon voorvork, maar ook met een verende voorvork van Fox of RockShox.
  • Met of zonder achtervering; of je nu een hardtail of een full suspension MTB wilt, wij kunnen je ermee helpen. Wat betreft de achterdemper kunnen we je fiets opbouwen met een demper van Fox, RockShox of iets anders wat je in gedachten hebt.
  • Afmontage; wil je graag Shimano onderdelen op je MTB, of heb je net wat anders in gedachten? Naast een mooie Shimano SLX, XT of XTR groep is er meer mogelijk.

Heb je voorkeur voor een bepaalde groep, voorvork of andere onderdelen? Neem gerust contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden. Ons streven is om een carbon mountainbike samen te stellen die binnen het budget past en voldoet aan alle wensen.

Krush carbon MTB - XT groep - Fox voorvork | Krush Bikes & Kushi Components

Stel zelf je racefiets samen 

Kom je er niet uit welke racefiets je moet kopen, omdat ze het allemaal net niet zijn? Ook wat betreft het zelf samenstellen van een carbon racefiets kunnen we diverse opties bieden. Heb je bepaalde wensen voor de afmontage? Een Shimano 105, Ultegra of Dura Ace groep behoort tot de opties, maar ook andere ideeën zijn bespreekbaar om de ultieme custom racefiets samen te stellen.

Wij mixen geen groepen om op kosten te besparen: Bij een Krush Bike is dit niet nodig!

Standaard worden al onze fietsen afgemonteerd met carbon fietsonderdelen, maar als de wens uitgaat naar andere fietsonderdelen kunnen de mogelijkheden op een rij gezet worden.

Ben je op zoek naar een custom carbon racefiets? Neem contact met ons op en we gaan in overleg over wat wij voor jou kunnen betekenen. Zo weet je zeker dat van jouw fiets niet snel een tweede te vinden zal zijn.

Krush carbon racefiets - Ultegra groep - Kushi carbon wielset 50C | Krush Bikes & Kushi Components

Een carbon of aluminium frame? 

Een frame voor een MTB of racefiets kan van diverse materialen gemaakt worden. Carbon en aluminium worden hiervoor het meest gebruikt. Beide materialen hebben andere eigenschappen. De keuze of het wel of niet een carbon frame zal worden, zal onder andere afhankelijk zijn van het budget en de wensen. Wil je een frame wat nooit kapot kan gaan, dan zal carbon afvallen. Wil je een lichte fiets, dan is carbon een goede keuze.

Carbon frame 

Carbon staat bekend als een high end materiaal in het topsegment van de markt. Het heeft een optimale verhouding tussen gewicht en stijfheid. Een frame met een gewicht onder een kilo is gemakkelijk te realiseren, terwijl deze stevig genoeg is om de ruigste ritten mee uit te rijden. Een nadeel van carbon is dat het stijf is, maar dat het ook ‘breekbaar’ kan zijn. Na een flinke val of klap kan een frame scheuren. Dit hoeft niet direct het geval te zijn, want aan de andere kant is het juist heel flexibel: Een bovenbuis van een frame kan in te drukken zijn, maar is toch dusdanig sterk dat er op het hoogste niveau mee gefietst kan worden. Mocht er toch iets met een frame gebeuren, dan is het tegenwoordig steeds beter te repareren.

Wat fietsprestaties betreft staat dit materiaal bekend om zijn geweldige eigenschappen. De stijfheid zorgt ervoor dat er geen kracht verloren gaat en de fiets direct reageert. Een lichte fiets zorgt voor comfort en snelheid. Door de stijfheid van het materiaal wordt een carbon fietsframe wel eens als ‘minder comfortabel’ bestempeld. Veel carbon frames worden tegenwoordig echter ontwikkeld met een bepaalde flexibiliteit om deze comfortabeler te maken dan een aluminium frame. Er is extra comfort aan de fiets toe te voegen door het gebruik van de juiste banden.

De flexibiliteit maakt een bijzonder uiterlijk van een fiets mogelijk. Er zijn mooie rondingen te realiseren en er kunnen dikke frames ontworpen worden, zonder dat dit van invloed is op het gewicht.

Ondanks dat ze niet meer zo duur zijn als een aantal jaren geleden, zijn carbon frames voor MTB of racefiets in de meeste gevallen voorzien van een aanzienlijk prijskaartje. Dit vormt voor veel fietsers het allergrootste nadeel.

Krush carbon tijdritframe | Krush Bikes & Kushi Components

Aluminium frame 

Het is niet zo dat een carbon frame beter is dan een aluminium frame. Beide materialen hebben hun voor en nadelen. Aluminium is een populair materiaal om fietsframes van te maken. Het is relatief licht en stijf. Daarnaast zijn frames verkrijgbaar in diverse prijsklassen, waardoor er voor elke fietser een frame te koop is wat binnen het budget past. Aluminium is duurzaam en zal niet snel kapot gaan. Het zal buigen of indeuken, maar niet scheuren of breken. Dit wil echter niet zeggen het nooit kapot gaat: Er zijn ook verhalen bekend van aluminium frames die het begeven hebben. Een aluminium frame wordt als een goede keuze beschouwd wanneer de kans bestaat dat er een flinke val gemaakt wordt. Er worden op dit moment echter Downhill wedstrijden met carbon frames gereden, waarbij er een flink beroep op duurzaamheid gedaan wordt. De keuze voor een carbon frame in plaats van aluminium frame geeft aan dat het verschil in duurzaamheid tussen aluminium en carbon steeds kleiner wordt.

Het grootste voordeel van een aluminium frame is op dit moment dus eigenlijk de prijs. Maar wat als de prijs voor een carbon frame van goede kwaliteit net zo gunstig is als die van een aluminium frame? Krush Bikes is overtuigd van alle positieve eigenschappen van carbon en maakt een carbon MTB of racefiets een haalbare optie.

Soorten carbon 

Carbon bestaat altijd uit een samenstelling van kunsthars en carbonvezels. De carbonvezels worden geweven tot carbonmatten en kunnen daarna verwerkt worden tot het gewenste formaat en de gewenste vorm. Er zijn verschillende soorten carbon. Deze soorten worden verdeeld aan de hand van de breedte van de vezels.

Wat is het verschil tussen 1K, 3K, 12K en UD-carbon? 

Carbon wordt geweven en de aanduidingen 1K, 3K en 12K staan voor de breedte van de vezels. 1K is ongeveer 1 mm breed, 3K 3 mm en 12K 12 mm. Hoe breder de vezels, hoe stijver het eindproduct. De K betekent duizend en geeft het aantal vezels die een carbonbundel bevat aan (1K=1000, 3K=3000, 12K=12000). De buitenste laag is het belangrijkste voor het optische aspect.

1K-carbon  Carbon | Krush Bikes & Kushi Components

1K wordt heel weinig gebruikt voor fietsframes. Het is lichter en duurder dan de andere carbonvezels en zorgt voor stijfheid, stevigheid en comfort.

3K-carbon

3K is het meest gebruikte carbon voor fietsframes. Het geeft de fiets comfort en zorgt ervoor dat deze stijf en sterk genoeg is om het gewicht en vermogen van de fietser op te vangen.

12K-carbon 

12K is de breedste vezel en geeft extra stijfheid. 12K is iets zwaarder en goedkoper dan de andere carbonvezels.

UD-carbon

UD-carbon wordt samen met 3K-carbon het meeste gebruikt voor fietsframes en fietsonderdelen. UD betekent ‘unidirectional’, waarbij de vezels allemaal in dezelfde richting lopen en niet verweven zijn. Hierdoor heeft het een strak en glad uiterlijk en is dit de sterkste variant. De meeste carbon frames worden opgebouwd met UD-carbon en daarna afgewerkt met 3K-carbon, zodat een geweven structuur zichtbaar is.

Bij het maken van de frames voor Krush Bikes wordt alleen gewerkt met de modernste high end materialen. Wij maken hoofdzakelijk gebruik van UD-carbon, wat de frames en fietsonderdelen zeer stevig en sterk maakt, zonder in te leveren op comfort. UD-carbon geeft Krush frames en de Kushi fietsonderdelen een ‘gemarmerd’ en luxe uiterlijk.

Het carbon wat door Krush gebruikt wordt komt uit de bekende Toray carbonfabriek in Japan. Toray is de marktleider als het om carbonvezels gaat. De carbonvezels van Toray zijn bekend om hun prestaties en kwaliteit, waardoor ze over de hele wereld gebruikt worden.

Chinese carbon frames 

Veel carbon is Chinees carbon. Er komt zowel goed carbon als slecht carbon uit China. Een nadeel is dat de kwaliteit aan de buitenkant niet te zien is en dat de aanschaf ervan een kwestie is van vertrouwen en geluk. Er worden goedkopere no-name Chinese carbon frames en fietsonderdelen verkocht, maar de betrouwbaarheid en kwaliteit is dikwijls onbekend. Carbon frames en fietsonderdelen uit China zijn niet voorzien van garantie, waardoor de aanschaf een risico vormt.

Krush Bikes is zelf fabrikant van de carbon frames (en Kushi wielen / Kushi fietsonderdelen). Deze laten we maken in onze eigen fabriek in China, waar al jarenlang producten geproduceerd worden voor andere merken uit ons portfolio. De productie in een eigen fabriek maakt een scherpe kwaliteitscontrole mogelijk. Ook geeft dit ons de mogelijkheid om de producten geheel naar eigen wens te ontwerpen en samen te stellen. Omdat wij de fabrikant zijn, kunnen wij onze Chinese carbon frames en carbon fietsonderdelen met een hoge kwaliteit voor een scherpe prijs aanbieden.

Omdat wij volledig achter de kwaliteit van onze merken en producten staan, geven wij 2 jaar garantie op fabricage en productiefouten.

Krush Bikes staat voor betaalbare carbon racefietsen en mountainbikes van hoge kwaliteit, met uitstekende service en garantie.

Krush carbon 29er MTB | Krush Bikes & Kushi Components